Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012

Τεμπέλικο ψάρεμα καλαμαριών...lazy eging!!

Ο ακόλουθος τρόπος ψαρέματος των καλαμαριών είναι εκτός της φιλοσοφίας του spinner , αλλά είναι αποδοτικός και έχει την πλάκα του και μπορεί να συνδιαστεί και με spinning , eging όπως το θέλετε εσείς.
Απαραίτητα υλικά :
ένα καλάμι με action 20-80g , ένα buldo , ένα χημικό φως ,ελαστικό νήμα, μια καλαμαριέρα και νωπό δόλωμα (σαρδέλα , φρίσα )   .

Το δόλωμα : αρχικά ανοίγουμε το δόλωμα (φρέσκο ψαράκι) και το τυλίγουμε γύρω από την καλαμαρίερα (καλύτερα τύπου γαρίδας ) .Η χρήση ελαστικού νήματος για την στήριξη του περιτυλιγμάτος είναι απαραίτητη εκτός αν θέλουμε απλά να ταίσουμε την γύρω απο έμας υδρόβια ζώνη.

Αρματωσία : μάνα 30mm στην οποία περνάμε το πλαστικό μπαλάκι (buldo) στο οποίο θα τοποθετήσουμε το χημικό φώς ,για να βλέπουμε την θέση του και την κινησή του στην συνέχεια.
Ακολουθεί στριφτάρι και παράμαλλο "αόρατο" μήκους περίπου 45cm όπου εκεί θα δέσουμε την καλαμαριέρα μας.
Το βάθος στο οποίο θα ψαρέψουμε το καθορίζουμε απο ένα stopper το οποίο θα βάλουμε στην μάνα , η απο την θέση στην οποία θα βάλουμε το buldo για μικρά βάθη όμως .
Το ψάρεμα : Για αυτούς που θέλουν να απολαύσουν την ησυχία της θάλασσας και να περιμένουν τα καλαμάρια ....αφού πέσει η αρματωσιά στην θάλασσα θα εντοπίσουμε το χημικό φως και θα το παρατηρούμε ..όταν το καλαμάρι πιαστεί συνήθως το φως βυθίζεται οπότε και αρχίζει να χάνετε ή κινείται σε άλλη κατεύθυνση. Αποδίδει περισσότερα πάντως όταν έχει κυμματισμό για να μπορεί να πάρει και κάποια κίνηση η καλαμαριέρα .(δεν κάνουμε ανάκτηση της αρματωσιάς την αφήνουμε στην τύχη της).
Το έχω δει πάντως να δουλεύει καλά αλλά και να μην δουλεύει καλά σε σχέση με το eging.

Προχτές η γνωστή παρέα ξαναχτύπησε  όπου με τις γνωστές άγνωστες καλαμαριέρες (βαρέθηκα όλη αυτή την νέα τεχνολογία η οποία έχει περάσει στο ψάρεμα  ,με μεταβλητές θερμοκρασίες , θερμοχωριτηκότητες και ψαρεύω μόνο με τυχαίες καλαμαριέρες) και τα κλασσικά πια spinοκάλαμα που έχουν βαπτιστεί egiκάλαμα , βρήκε καλαμάρια τα οποία πιάστηκαν όλα με spinning.
Το τεμπέλικο δοκιμάστηκε λίγο, αλλά λόγω μικρού βάθους και απουσία κυμματισμού  δεν δούλεψε καθόλου.
 Το καλό είναι ότι το συγκεκριμένο μέρος κρατάει και καλές σουπιές !

Πιασμένο απο παραλία με γουρουνάκι (κόκκινο)


Καλή συνέχεια σε όλους ...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου